2018. Szeptember 22. szombat

A baba táplálása

anyatej

Mit tartalmaz az anyatej, és hogyan változik összetétele, állaga a szoptatás során? Milyen a babák átlagos súlygyarapodása? Mennyit és milyen gyakran fogyasztanak a picik?


BŐVEBBEN


Utazás, nyaralás kisgyermekkel
A nyaralás, utazás a kisbabás családok számára sem lehetetlen vállalkozás: megfelelő készületekkel nyugodtabban indulhatnak útra.
BŐVEBBEN


szoptatás, újszülött, csecsemő

Az újszülött érkezése a családi boldogság mellett rengeteg aggodalomra is okot ad az újdonsült szülőknek. A legneuralgikusabb pont talán a csecsemő táplálása. Mikor és mennyit egyen a baba, mennyit gyarapodott a testsúlya, mikortól kapjon az anyatej mellett más ételt is, stb.


BŐVEBBEN


karácsony, baba

Első karácsony a babával. Ilyenkor nagy a kísértés: adhatunk egy kis édességet neki? Megkóstolhatja a vacsorát? Megengedjük a nagymamának, hogy az ünnepi menüvel etesse egy év alatti gyermekünket? A válasz igen is, meg nem is.


BŐVEBBEN


kisbaba, cumisüveg, bukás
Nem ritka, hogy a szépen fejlődő, jó hangulatú csecsemő vagy újszülött, főleg evés után, visszabüfizi a tejet. A bukás legtöbbször ártalmatlan tünet, és a túl mohó evés, a levegőnyelés következménye.
BŐVEBBEN


gyermekét szoptató anya, szoptatás, anyatej
Az anyatej optimális mennyiségben tartalmazza a csecsemő fejlődéséhez szükséges anyagokat. Közöttük olyanokat is, melyek megvédik őket bizonyos betegségektől. A szoptatás ugyanakkor az anyák egészségi állapotát is jótékonyan befolyásolja.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Vizi János
Szexológus, pszichiáter
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés