2017. Június 23. péntek


Hozzávalók 4 személyre:
1 közepes sütőtök
2 nagyobb édesburgonya
2 közepes cukkini
2 közepes padlizsán
3 citrom kifacsart leve
0,4 dl balzsamecet
1 kiskanál őrölt gyömbér
1 kiskanál szójaszósz
olívaolaj
só, őrölt bors


ELKÉSZÍTÉSE:

Hámozzuk meg a tököt és az édesburgonyát, kaparjuk ki a tök magját. Az összes zöldséget vágjuk kb. fél cm-es szeletekre. Készítsünk pácot a citromléből, balzsamecetből, szójaszószból és a fűszerekből, tegyük bele a zöldségeket, és kb. két órán át pácoljuk benne.

A pácból kivéve a zöldségeket alaposan csepegtessük le, egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kis olívaolajat, és a zöldségszeleteket 2-3 perc alatt süssük át benne.


TIPPEK:
Kiváló köret húsokhoz, halakhoz.







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés