Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://vital.hu)

Pikáns pácolt-grillezett zöldségek



th_pacolt_grillezett_zoldsegek.jpg [1]Hozzávalók:
1 közepes sütőtök
2 nagyobb édesburgonya
2 közepes cukkini
2 közepes padlizsán
3 citrom kifacsart leve
0,4 dl balzsamecet
1 kiskanál őrölt gyömbér
1 kiskanál szójaszósz
olívaolaj
só, őrölt bors
Elkészítés:

Hámozzuk meg a tököt és az édesburgonyát, kaparjuk ki a tök magját. Az összes zöldséget vágjuk kb. fél cm-es szeletekre. Készítsünk pácot a citromléből, balzsamecetből, szójaszószból és a fűszerekből, tegyük bele a zöldségeket, és kb. két órán át pácoljuk benne.

A pácból kivéve a zöldségeket alaposan csepegtessük le, egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kis olívaolajat, és a zöldségszeleteket 2-3 perc alatt süssük át benne.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:
Kiváló köret húsokhoz, halakhoz.
Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://vital.hu/recept_pacolt_grillezett_zoldsegek