2019. Október 16. szerda


Hozzávalók
80 g Gyermelyi nyolctojásos cérnácska
1 db gyöngytyúk
1 kg leveszöldség
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
50 g karfiol
100 g zöldborsó
szemes bors
1 szál lestyán


ELKÉSZÍTÉSE:

A megmosott gyöngytyúkot feltesszük vízben főni, ha felforrt, a habját leszedjük, és gyöngyöző forrással főzzük tovább. Hozzáadjuk a vegyeszöldséget, a hagymát és a fokhagymát. Fűszerezzük, megsózzuk és beletesszük a lestyánt is. Ha képződik még hab a tetején, azt eltávolítjuk, és a hús puhulásáig tovább főzzük. Külön sós vízben megfőzzük a karfiolt és a borsót. Tálalásig félretesszük.

A levesből kicsit leszűrünk és a tésztát abban főzzük ki. A többi levet is átszűrjük, a zöldségeket feldaraboljuk, a gyöngytyúkot kicsontozzuk, húsát felvágjuk, és a borsó, karfiol hozzáadásával a tésztával tálaljuk.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés