2024. Április 28. vasárnap
Ínycsiklandó, egészséges nyári falatok

Hozzávalók 4 főre:

80 dkg csirkemell filé

A páchoz:

3 ek vörösborecet

3 ek cukor

Gyógyfű Szárnyas sült fűszerkeverék

5 ek szójaszósz

5 ek ketchup

1 tk mustár

1 kk bors

4 gerezd fokhagyma

5 ek olaj

Először elkészítjük a pácot. Az ecetet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és egy kanállal addig keverjük, amíg a cukor elolvad. Ezután a szójaszósszal, a zúzott fokhagymával, borssal, ketcuppal, Gyógyfű Szárnyas sült fűszerkeverékkel és a mustárral jól elkeverjük. Végül az olajat is ráöntjük és az egészet alaposan átkeverjük.

Gyógycsirke

Elkészítés:

A megtisztított hússzeleteket kissé klopfoljuk. Egy zárható dobozba vagy egy tálba teszünk egy keveset a fűszerkeverékből, majd a hússzeleteket beleforgatjuk. A maradék páccal leöntjük a tetejét. Letakarva illetve lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. Parázsló faszénen, grillrácson vagy tárcsán egyszer-kétszer megforgatva készre sütjük, közben a maradék fűszeres olajjal kenegetjük. Köretként választhatunk könnyű, friss zöld salátát, vagy majonézes burgonyát.

Gyógyfű Szárnyas sült fűszerkeverék: az ázsiai konyha fűszerezésére emlékeztet. Jellegzetes, erősebb illata és íze alkalmas a kevésbé kifejezett ízű vagy erősebb jellegű baromfi húsokhoz. (Összetevők: gyömbérgyökér, koriandermag, medvehagyma, rozmaringlevél) Itt tudod beszerezni >>

Ázsiai grill csirke fűszer

 


2022. 06. 10.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés