2018. Május 26. szombat
Ki gondolta volna, hogy a sör tulajdonképpen egy egészséges alapanyag, amelynek segítségével jókat főzhetünk? Dietetikusok egy csoportja szerint bátran főzzünk barna sörrel olaj helyett, mivel csak 75 kalóriát tartalmaz, míg az olaj 120-at. És akkor még nem is beszéltünk az extra vitaminokról!

Toby Amidor dietetikus, a The Greek Yogurt Kitchen című receptkönyv szerzője szerint a barna sör – különösen a középbarna sör – igen kitűnő, egészséges alternatíva a főzéshez. Ha olaj helyett tehát rendszeresen sört töltünk a serpenyőbe, lényegesen karcsúbbak és egészségesebbek maradhatunk.

A szakember szerint a sör már csak azért is rendkívül egészséges, mert B vitaminokban gazdag, azonkívül magnéziumot, foszfort és szelént is bőségesen tartalmaz. Kitűnő ízt ad az ételnek, és az átlagosan 5 százalékos alkoholtartalom a főzési folyamat során elpárolog, így a szesz esetleges negatív hatásaitól sem kell tartani.

A Pennsylvaniai Egyetem munkatársai szerint a sör egyébként is komoly fegyver a szívbetegségek ellen – persze csak akkor, ha mértékkel kerül fogyasztásra. További előnye, hogy erősebbé teszi a csontokat, így a későbbi csontritkulás esélye is csökken. „Ha sörrel főzünk, a csirke kevésbé lesz száraz, szaftosabb és ízletesebb marad” – fogalmaz Toby Amidor, aki szerint itt az ideje, hogy többen is felfedezzék a barnasör gasztronómiai előnyeit.


Forrás: Medipress
2017. 01. 08.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés