2019. Július 17. szerda
Már az első évben javulnak a tünetek! -  Kinek érdemes ezt a kezelést választania?! -  Mikor lehet elkezdeni?!
Ön is belefáradt abba, hogy évről-évre újra küzdjön az allergia tüneteivel? Ha elege van a gyógyszerszedésből, orrcseppekből és szeretné gondtalanul élvezni a szabadban töltött időt , akkor érdemes megfontolnia a következő szezon előtt az allergén immunterápiát. Mit kell tudnia erről a kezelésről?

Már az első évben javulnak a tünetek!

Az allergén immunterápia lényege, hogy a kezelés során a beteg folyamatosan emelt dózisban azt az allergént kapja, ami az allergiás tüneteit kiváltja. A szervezete így idővel megtanulja elviselni az allergént, és miután hozzászokott, az allergiás tünetei sem jelentkeznek majd. Ez az idő egyénenként változó, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a betegek tünetei már a kezelés első évében jelentősen javulnak. Ez igaz az általam is végzett szublingvális kezelésre, mely nem jár kötöttséggel, a betegnek az otthonában, cseppeket vagy napi egy tablettát a nyelve alatt feloldva kell beszedni – teszi hozzá dr. Balogh Katalin allergológus, a Budai Allergiaközpont főorvosa.

Legyen lapos a hasa ezzel a finom gyógynövény koktéllal > > >

Allergia immunterápia

Kinek érdemes ezt a kezelést választania?!

Az allergén immunterápia ajánlható mindenkinek, aki idegenkedik a tartós gyógyszerszedéstől, hosszútávú megoldást keres az allergiája kezelésére. Átlagosan 3-5 éves kezeléssel akár 10 évre megszűnhetnek az allergiás tünetek. Mivel nem mindenki reagál egyformán a kezelésre, ezért ebben lehetnek egyéni eltérések. Annak is érdemes belevágnia, akinél a hagyományos tüneti szerek nem hoztak elég javulást, az allergén növény virágzásának idején még mindig zavarja az orr-, szem-, torokviszketés, orrdugulás, tüsszögés, ami miatt sokan éjszaka sem tudnak pihentetően aludni. Az érvek mellett szólhat az is, hogy a jelenleg elérhető allergiakezelési módok közül ez az egyetlen, amely képes megelőzni a további allergiák megjelenését, illetve azt, hogy az allergia szövődményeként asztma is kialakuljon.

Szappanos hajmosás: a haj életre kel > > >

Mikor lehet elkezdeni?!

A tüneti szerekkel ellentétben az allergén immunterápiát nem akkor kezdjük, amikor az allergiát okozó pollenek megjelennek a levegőben – magyarázza dr. Balogh Katalin. Ezt a kezelést az allergén növény virágzása előtt legkésőbb 2 hónappal meg kell kezdeni. Parlagfű allergiásoknak tehát május végéig, a nyírfa allergiásoknak decemberben, a pázsitfűfélékre allergiásoknak pedig márciusig, érdemes tehát előre feljegyezni. Az immunterápia akkor is végezhető, ha több mindenre vagyunk allergiások. Ilyen esetben a kezelés előtt végzett allergia vizsgálat eredményét a beteg beszámolója alapján, a tüneteivel összevetve határozzák meg, hogy melyik allergén váltja ki a legerősebb tüneteket, melyik okoz nagyobb mértékű életminőség romlást, s ez alapján arra a kezelést először megkezdik.


Forrás: Budai Allergiaközpont
2018. 10. 09.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés