2024. Július 24. szerda

Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Gyorsabban megszabadulhatunk súlyfeleslegünktől, ha minden nap legalább egyszer fogyasztunk alacsony nátriumtartalmú zöldséglevet, állapította meg egy amerikai kutatás.


A zöldséglé segít csökkenteni az étvágyat – mondta el a kutatás egyik vezetője, Dr. Carl L. Keen, a davisi California Egyetem munkatársa a Reuters Health-nek. „Már régóta hisszük, hogy a sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmazó étrend összefügg az alacsonyabb testsúllyal” – tette hozzá.

Zöldséglé fogyás

A kutatás során az Amerikai Szív Szövetség magas vérnyomás elleni diétáját alkalmazták, amiben sok zöldség, gyümölcs, rost, ásványi anyag, alacsony zsírtartalmú tejtermék, illetve kevés telített zsírsav és só szerepel. Egyes résztvevők étrendje alacsony nátrium- és magas káliumtartalmú zöldséglével is kiegészült, amiből 1 vagy 2 pohárral fogyasztottak 12 héten át minden nap.

Azok, akik naponta legalább 2,5 deci zöldséglevet ittak, kb. 2 kg-ot fogytak a 12 hét alatt, miközben a hasonló étrenden élő, de zöldséglevet nem fogyasztók ugyanennyi idő alatt csak fél kilótól szabadultak meg. Emellett a zöldséglevet ivók nagyobb sikerrel tartották be az ajánlások szerint ideálisnak tartott napi 3-5 adag zöldség fogyasztását is, emiatt több C-vitamint és káliumot, és kevesebb szénhidrátot vittek be szervezetükbe.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ha komolyan veszed a tartós fogyást,

és a későbbiekben is egészségesen szeretnél főzni:

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

- Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetsz benne

- Füst- és szagmentes

- Mikró helyett is jó, mindent tud, amit egy mikrohullámú sütő, sőt tehetsz bele alufóliát, vagy akár tepsit is

- Megőrzi az ételek vitamintartalmát a kíméletes halogén főzési eljárásnak köszönhetően.

- Megtapasztalhatod az ételek valódi ízét, a zárt rendszerben sosem érzett ízek jönnek elő..

 

MEGNÉZEM A LÉGKEVERÉSES HALOGÉN FŐZŐKÉSZÜLÉKET >>

----------------------------------------------------------------------------------------------------

A résztvevők mindegyike metabolikus szindrómában szenvedett. A többféle kockázati tényezőt – kiterjedt hasi zsírpárna, a magas vérnyomás, a magas vércukor- és koleszterinszint – magában foglaló állapot növeli a cukorbetegség és a szívbetegségek rizikóját. Az állapot kezelése során a két legfontosabb, megváltoztatható tényező az étrend és a testsúly – mondta Dr. John Foreyt, a Baylor Egészségügyi Főiskola szakértője. Az eredmények szerint mindkét tényező sikeresen befolyásolható lehet a zöldséglevek segítségével.


Forrás: Medipress/Vital

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés