![](/themes/vital_theme/images/ferdevonal_zold.gif)
A répában, paradicsomban és mangóban található természetes sárga-vörös pigmentek a bőr alatti zsírrétegben lerakódva bőrünk árnyalatát is megváltoztathatják – állítják a St. Andrews Egyetem munkatársai, akik szerint már napi plusz két adag zöldség és gyümölcs elfogyasztása esetén is rövid időn belül láthatóvá válik az eredmény.
![zöldség, gyümölcs zöldség, gyümölcs](https://www.vital.hu/files/images/i_zoldseg-gyumolcs-arcszin.jpg)
A vizsgálatok szerint a legtöbb ember vonzóbbnak tartja azokat, akik rendszeresen nagy mennyiségben fogyasztanak zöldséget és gyümölcsöt, ez pedig elsősorban a megváltozott bőrszínnek köszönhető.
„A hiúság talán megfelelő motiváció lehet az embereknek arra, hogy elkezdjenek több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani – nyilatkozta Ross Whitehead, a kutatás vezetője. – Ilyen módon az egészséges táplálkozás beépülhet a mindennapokba és további, hosszú távú előnyökkel is járhat.”