2024. Július 18. csütörtök

Szexkultúra

hormonok

A szerelem érzéséért felelős hormonok 18 hónapig mutatnak emelkedett szintet agyunkban, ami a nagy szakítások után zuhanásszerűen csökkenni kezd. Hormonok azonban nem csupán a szerelemhez kellenek.


BŐVEBBEN


orgazmus
A női orgazmus az akadémikus orvostudományt sokáig szinte egyáltalán nem foglalkoztatta. Ez nem is csoda, hiszen a zsidó-keresztény kultúra a szexualitással – legalábbis papíron – meglehetősen elutasító. Mi a helyzet manapság?
BŐVEBBEN


szex rekord
Szex és a rekordok: két kifejezetten izgalmas téma, ami mindig is érdekelte az embereket. Vagy azért mert nagy, vagy azért mert kicsi, vagy hosszú, vagy sokáig, vagy sok – esetleg nem megszokott.
BŐVEBBEN


jóga, szex, tantra, tantrikus

A tantrikus jógáról és a tantrikus szexről sok téves és misztikus elképzelés él. Valójában a szexualitás a jógában, illetve a tantrában nem egyszerű művelet.


BŐVEBBEN


szex, szerelem, betegség
Az Erzsébet-kori Angliában egészségügyi problémaként kezelték az ún. szerelem-betegséget, és gyógyszerként többek között szexet írtak fel ellene az orvosok.
BŐVEBBEN


iszlám pár, szex
Egy olyan társadalomban, amelyben a szex az egyik legfőbb tabu, Heba Kotb doktornő a nemi életre vonatkozó tanácsokkal látja el az egész arab világot tévéműsorában, valamint személyes és internetes konzultációin – szigorúan az iszlám vallás előírásai alapján.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Vizi János
Szexológus, pszichiáter
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés