2024. Július 17. szerda

Vad Kati, alias Michelle Wild évek óta kiszállt a pornó világából, szinte nem is érti akkori önmagát. Megváltoztatta a szerelem, boldog anya és feleség lett. Exkluzív beszélgetésünkben véleményezi a felnőtt filmes szakmát, és kicsit beavat bennünket a régmúlt kulisszatitkaiba.

 

Nézze meg az EgészségPláza termékeit!


Michelle Wild Vad Katalin

- Mit gondoltál, meddig tart majd a pornófilmes karriered?

- Ezek a kérdések már nagyon régen kerültek elő. Régebben mindig érzésből válaszoltam ezekre, nem volt benne semmi mesterkéltség. Most már az érzéseim is megváltoztak a világgal kapcsolatban, már nem tudom ugyanúgy átérezni az egészet. Annyira mögöttem van, hogy nem is tudok az akkori magamról igazán érthetően beszélni, gondolkodni. Nekem is talány mára ez az időszak, hogy hogyan is működött ez az egész.

- Voltak hosszú távú terveid a felnőtt filmes szakmában, amit egy fiú miatt rúgtál fel?

- Igen, voltak. De jött egy fiú, aki ezeket teljesen felborította. A szerelem ereje volt az, ami ezeket megváltoztatta bennem. A szerelmem nélkül ezt az egészet nem vállaltam volna. Mármint családot alapítani, feleségnek lenni, gyereket szülni…

- A szerelem miatt váltottál, vagy egyébként is mást szerettél volna már csinálni?

- Az unalmas élettől mindig is rettegtem, viszont amikor ő belépett az életembe rájöttem, hogy az általam addig átélt izgalmak nem mérhetőek össze azzal, amit ő tud nyújtani. Éreztem, hogy vele azért izgalmasabb lesz az életem, mintha tovább nyúzom ezt az időszakot, a Michelle Wild létet. Része volt tehát abban, hogy váltottam.

- Ha nem jön ez a fiú, akkor meddig csináltad volna pornózást?

- Biztosan addig, amíg följebb tudok jutni. Ha már nem produktív meg nem kreatív amit csinálok, akkor abbahagyom. Akkor éreztem, hogy már kezd elfáradni az egész. Igyekeztem megúszni a forgatásokat. Lemondogatni egyet-kettőt. Láttam, éreztem, hogy igazából nincs miért túlvállalnom magam, rájöttem, hogy nem ennyi az élet, nem csak a karrierről szól. Kell más is, olyan kommersz örömök, mint elutazni Thaiföldre. Nem igazán jelöltem ki magamnak akkortájt szabadidőt, szórakozást, ez teljesen kimaradt az életemből. Amikor jött a szerelem, úgy gondoltam, hogy itt van ez az ember, és ez a lehetőség, most meg kell tennem, hogy magamra is szánok időt. Aztán elmentünk a végletekig ezzel a gyerek dologgal.

- Ez a nagy szerelem elfogadta az akkori munkádat?

- Abszolút. Úgy találkozott velem, hogy az életem kerek és egész, én magam a legenergikusabb formámat tudtam mutatni. Baromira boldoggá tett, hogy azt csináltam, amit szeretek, ami érdekel és amiben sikereim voltak. Aztán szépen kirántotta alólam ezt a szőnyeget, és jött helyette valami egészen más.

- A pornóban hova lehet eljutni és mi az, amikor még kreatívnak érzed a dolgot?

- Ami az én álmaim netovábbját jelentette akkor, hogy szereplőből rendezővé, olyan producerré válljak, akit a szereplők szeretnek, elfogadnak és megbíznak benne, tudásuk legjavát nyújtják az ő óhajainak megfelelően. A csúcs az, amikor már saját filmeket csinál az ember. A kreativitás meg odáig tart, amikor az ember jobbat tud nyújtani, mint ami a piacon jelenleg van. Mint rendező. Szereplőként ez melós, persze rajta is nagyon sok múlik és a varázslat nagy része az ő kezében van, de a vétójog mindig a rendezőé. Ő látja meg a lehetőséget egy-egy pillanatban, amit felvesz a kamera, ő tudja nagyon elrontani és nagy sikerre vinni.

- Mi kell ahhoz egészségügyi szempontból, hogy valaki részt vegyen egy felnőtt filmes forgatáson?

- Komoly szabályok vannak arra vonatkozólag, hogy egészségügyileg biztonságos legyen a szakma. Ha valaki ezeket a szabályokat nem tartja be, és tudja, hogy fertőzött, vagy kimaradt egy vizsgálatról, annak büntetőjogi vonzata van. Főleg azoknál a betegségeknél, amik gyógyíthatatlanok. Tehát börtönbe csuknak, ha tudod magadról, hogy HIV-pozitív vagy, és valakivel lefekszel védekezés nélkül. Hepatitis, HIV, gonorrhoea és szifilisz, ezekre szoktak szűrni. Most egy öt részből álló szűrés van, ugyanezeket csinálják Amerikában, egy ex-színésznő kezdeményezésére. Tehát nem csak az AIDS kizáró ok, hanem minden más olyan betegség, ami problémát okozhat.

- Milyen szubjektív tapasztalataid vannak ebben a dologban?

- Előfordul az, hogy valaki ezeket a szabályokat nem akarja betartani. Nekünk egymással kell úgy viselkednünk, hogy ezt igenis mindenki betartsa. Egymásnak mutatjuk meg ezeket a teszteket, ha valaki nem így tesz, akkor feketelistára kerül, és el van vágva a történettől. Egyébként amikor abbahagytam ezt az egész filmezés dolgot, már sok hátránya volt. Sok felelőtlen ember figyelt fel arra, hogy ebben nagy üzleti lehetőség van, és ezek az emberek egészségügyileg is felelőtlenek voltak. Tudtak bajt okozni a szereplőknek a viselkedésükkel. Akkor már nem éreztük akkora biztonságban magunkat. Úgy éreztük, hogy nem felelős, felnőtt gondolkodású emberekkel vagyunk körülvéve, hanem pénzéhes és gyermeteg emberekkel, akik veszélyt jelentenek ránk ilyen szempontból.

- Mennyire tartod a kapcsolatot a felnőtt filmes szakmával? Vannak barátaid még onnan?

- Itt nem barátságokról volt szó. Nagyon kevés az, talán kettő-három, aki néha-néha felhív. De nem kapcsolattartás szempontjából, hanem csak úgy, de ezt azért nem nevezném igazi barátságnak. Havonta egyszer beszélünk telefonon, személyesen pedig már évek óta nem találkoztunk.

- Te ajánlanád bárkinek is, hogy pornózzon?

- Nem. Ha végképp nem lehet róla lebeszélni, akkor csinálja, de nem ajánlanám.

Nézze meg az EgészségPláza termékeit!


Szerző: Ruprecht Vilmos
2007. 05. 24.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés