2024. Július 22. hétfő
Méregtelenítő gyógyteák -  Masszázs -  Szauna, gőz -  Mit remélhetünk?
A három hétig tartó tisztítókúra során a mozgás, a szaunázás és a masszázs is fontos szerepet kap. Nem kell megerőltető tornát végeznünk, válasszunk saját fizikai állapotunknak megfelelő gyakorlatokat. A cél annyi, hogy a mozgással elősegítsük a salakanyagok ürülését. Aki teheti, a kúra alatt szaunázzon! Nem csak testének, de lelkének is jót tesz vele.

A tisztítókúra súlycsökkenéssel is jár, ugyanis a mérgek, a víz és az ürülékmaradvány kiválasztódik, a feleslegese fehérje- és zsírtartalom megfogyatkozik. Ha nem végzünk rendszeres mozgást a kúra alatt, félő, hogy nem a zsírtartalék, hanem az izomtömeg fog csökkenni. Ne gondoljuk, hogy akinek ideális a súlya, vagy éppenséggel sovány, annak felesleges tortúra a méregtelenítés. A tisztításon, böjtön soha át nem esett szervezetben mindenképpen felhalmozódnak a méreganyagok, hiszen a környezetünk, és mi magunk is bőven ellátjuk velük: táplálékunk, környezetünk erősen szennyezett, arról nem is beszélve, hogy mérgeket szándékosan is veszünk magunkhoz, például élvezeti cikkek formájában.

Méregtelenítés futás

A kúra három hete alatt kiemelt jelentősége van a rendszeres testedzésnek. A mozgás segíti a zsír lebontását, a méreganyagok ürülését, hosszú távon csökkenti a szívérrendszeri betegségek és bizonyos fajta rákos megbetegedések kockázatát, javítja a koleszterinszintet, fékezi az öregedést, sőt, az értelmi képességeket is fokozza.

Legalább ebben a három hétben tartsunk mindennap edzést, mégpedig a saját ritmusunk szerint. A méregtelenítés szempontjából fontos, hogy olyan gyakorlatokat végezzünk, melyek emelik a pulzusszámot. Futás, úszás, kerékpározás és nyújtó gyakorlatok révén érhetjük el a tisztulást. Ne erőltessük túl magunkat, de figyeljünk arra, hogy a kitartást is fokozzuk.

Méregtelenítő gyógyteák

A kúra hatását salaktalanító, méregtelenítő gyógyteák fogyasztásával fokozhatjuk és egyben kellemessé is tehetjük a finom gyógynövényekből készült italok kortyolgatásával.

Figyelmükbe ajánljuk a Gyógyfű méregtelenítő teáit.

A 35 éve működő Gyógyfű Kft. a természet tiszta erejét kínálja Önnek. A legmagasabb minőségű, GMP rendszerben készülő méregtelenítő, tisztító gyógyteák közül a  DETOX REX hatóanyagainak köszönhetően jelentős méregtelenítő hatással bír. A gyógytea a máj, mint a méregtelenítésben fontos szerepet játszó szervünk védelmére szolgál, annak működését támogatja.

Megnézem a magas minőségű DETOX REX  teát a Gyógyfűtől>>

 

Detox rex gyógytea

 

 

Masszázs

Jót tesz a masszázs is, mert segíti a nyirokfolyadék áramlását. A legjobb, ha képzett masszőrhöz fordulunk, a kúra ideje alatt – ideális esetben – hetente háromszor. Ha azonban erre nincs mód, akkor végezzük magunk a masszázst az alábbiak szerint:

Máj: ujjainkkal körözzünk a mellcsont végétől jobbra az ötödik és hatodik borda között kifelé.

Epehólyag: Ujjainkat szorítsuk a mellcsont mellett a harmadik és negyedik, illetve az ötödik és hatodik borda közötti pontokra.

Gyomor: Ugyanúgy körözzünk az ujjunkkal, mint a májnál, csak a bal oldalon.

Vékonybél: A bordaív mentén masszírozzunk, mindkét oldalon.

Vastagbél: Combunk két oldalát masszírozzuk, térdtől csípőig.

Vese: Két-két ujjal masszírozzunk a köldök fölött.

Szauna, gőz

A méreganyagok ürülésének kifejezetten jót tesz a szaunázás, a gőzfürdő. Több formája ismeretes, mint például a következők:

„Hagyományos” finn szaunaJellemzője a 70-100°Cos „szobahőmérséklet”, a páratartalom alacsony, így könnyen elviselhető. Pár perc után hideg fürdő követi, hatása a váltófürdőn alapszik. Edzi az immun- és érrendszert, az intenzív verejtékezéssel pedig salakanyagok választódnak ki. A visszérbetegségben és magas vérnyomásban szenvedők vigyázzanak használatával! Ha fokozni szeretnénk a szauna hatását, használhatunk illóolajokat is – különösen a borókafenyő ajánlható a méregtelenítés fokozására. Ráadásul jó az ekcéma és a pikkelysömör ellen is, csillapítja a reumatikus fájdalmakat, sőt, másnaposság ellen is használatos. Veseproblémák esetén viszont kerülendő a boróka illóolajának használata!

InfraszaunaAz infraszauna kellemesen meleg, és a tisztítókúra szempontjából a leginkább ajánlható. Az infravörös fénysugarak a bőr mélyebb rétegeibe is behatolnak, így a méreganyagok is könnyebben távoznak, és a keringést is jóval kevésbé terhelik meg.

Törökfürdő
A 45°C-os, magas páratartalmú helyiségben 20-30 percet kell eltölteni. A test lassan, fokozatosan hevül, így a keringést is kevésbé terheli meg, tehát keringési problémákkal küzdőknek is bátran ajánlható. A gőz után vegyünk hideg zuhanyt, majd masszíroztassuk át magunkat, mely általában amúgy is az ilyen helyek szolgáltatásai közé tartozik.

Caldarium
A hőmérséklet az előzőhöz hasonlóan 45°C-os, de a gőz gyógynövényes. Segíti az ellazulást, a regenerációt, a méregtelenítést. Különösen jótékony hatással van a légutakra.

Otthon
Ha nem áll módunkban az előbbiekben említett szolgáltatásokat igénybe venni, az is sokat segít, ha meleg fürdőt készítünk, és 66 csepp borókafenyő- és rozmaringolajat teszünk a fürdővízhez. Ebben az esetben a kúra alatt naponta használjuk az illóolajokat, fürdés után pedig alaposan dörzsöljük le testünket egy durvább törölközővel.

Mit remélhetünk?

Ha betartjuk a tisztítókúra szabályait, megszabadulhatunk néhány felesleges kilótól, és sokkal üdébbnek, könnyebbnek fogjuk magunkat érezni. A szervezet beindíthatja saját gyógyító mechanizmusait, mivel nem csak az emésztéssel és az azzal kapcsolatos „teendőkkel” lesz szüntelenül elfoglalva.

 

Szponzorált tartalom 


Szerző: Nagy Tímea

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés