2024. Július 16. kedd
Zöldség- és gyümölcslé -  Mennyit fogyasszunk? -  Gyógyteák -  A vesék tisztítása -  A máj méregtelenítése
A szervezetünk felfrissítésének, a megtisztulásnak egyik módja, ha méregtelenítő kúrába kezdünk. A hatásos kúra legalább három hétig tart, és legfontosabb elemei a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék fogyasztása, testedzés, masszázs, lehetőleg szaunázás, és válogatott étrend.

A tisztítókúra során a szervezetnek napi 2-3 liternyi folyadékra van szüksége. Ezt a mennyiséget tiszta víz, gyümölcs, illetve zöldséglé, valamint gyógytea formájában fogyasszuk.

Mit is jelent a tiszta víz fogalma? Ez korántsem olyan egyszerű kérdés, mint gondolnánk. A sima csapvíz nem a legideálisabb eleme a tisztítókúrának. Az ásványi elemekben gazdag ásványvíz sem jó megoldás, a szervezet a tisztítókra során olyan vízre „áhítozik”, amely csak „simán” tiszta, a vitaminokat, nyomelemeket, az ásványi anyagokat más forrásokból kell magunkhoz venni. A legjobb, ha erre a célra ún. pí-vizet szerzünk be, ami erősen szűrt, ioncserélt vizet jelent. Ha nem kapható a lakóhelyünk környékén, akkor válasszunk olyan szénsavmentes ásványvizet, amely ásványi anyagokban szegény, mint például az ún. „baba”ásványvizek. Ezekből fogyasszunk bőségesen a kúra ideje alatt.Tisztító kúra gyógytea

Zöldség- és gyümölcslé

A hazai étkezési szokások eredményeképpen szervezetünk sav-bázis egyensúlya savas irányban tolódik el. Ennek gyakori következménye koncentrációs zavarok kialakulása, krónikus kimerültség, gyakori neuralgiák, allergiák, fogszuvasodás, töredező haj és körmök, gyomorégés, izom- és ízületi panaszok, reuma. Természetesen nem csak a túlsavasodás okozhatja ezeket a problémákat, de a hasonló jellegű, hosszan fennálló panaszok esetén érdemes erre is gondolni.

A legegyszerűbb ilyenkor az étkezési szokásokon változtatni. A zöldség- és gyümölcslevek fogyasztása alapvető a kúra során, nemcsak a vitamin- és nyomelempótlás, hanem a savbázis egyensúly fenntartása, illetve visszaállítása miatt is. A zöldségek szinte mindegyike bázikus hatású, ez alól a paradicsom jelent csak kivételt, mely ebből a szempontból gyümölcsnek számít. A 100%-os gyümölcslevek, illetve az érett gyümölcsök szintén bázikus hatásúak.

A tisztítókúra napjaiban reggel inkább gyümölcsleveket fogyasszunk, melyek frissítenek, élénkítenek, este pedig az erősebb méregtelenítő hatású zöldségeket, zöldségleveket részesítsük előnyben. Kiváló tisztító hatással bír például az ananász, a cékla, a savanyú káposzta. Különösen sok vitamint, nyomelemet tartalmaz a búzafű leve, ezért fogyasztása a kúra során erősen javallott.

Mennyit fogyasszunk?

Zömében bizonyára arra gondolnánk, hogy minél többet. A tisztítókúra során azonban a tiszta vízből kell legtöbbet innunk, a zöldség- és gyümölcslevekből viszont csak mértékkel, napi 2-3 deciliternyit fogyasszunk. A szervezet valódi tisztulását, méregtelenítését csak úgy érhetjük el, ha mellőzzük a vegyszerekkel kezelt zöldségeket és gyümölcsöket. A legideálisabb az, ha biotermesztésű növényeket szerzünk be, bár erre hazánkban még csak korlátozottan van lehetőségünk. Ami viszont minden gyógyszertárban elérhető: 100%-os, biotermesztésű, kíméletes eljárással készült zöldség- és gyümölcslevek. A minőség garantált, és megkíméljük magunkat a préselés, gyümölcsfacsarás fáradalmaitól is.

Gyógyteák

A tisztítókúra során a három legfontosabb kiválasztó szerv(rendszer): a máj, a vese, a gyomor és a belek tehermentesítése a legfőbb feladat. A salaktalanító kúra egész ideje alatt folytassuk a gyomor és a belek tisztítását, míg a vesék és a máj tisztítása csak egy-egy hetet vesz igénybe.

A gyomor és a belek salaktalanítására kiváló minőségű teakeverékeket találhatunk a gyógyszertárakban. Kevesebb fáradtságot jelent, ha készen vásároljuk meg a keverékeket, és ebből főzünk gyógyteát. A teát elkészíthetjük reggel, és termoszba téve egész nap melegen tarthatjuk. Csak langyosan fogyasszuk, legalább 3-4 csészével naponta, ízesíthetjük fahéjjal, de a cukrot és a citromot mellőzzük. Ha mindenképpen szükségét érezzük, akkor tegyünk mézet a már langyos teába. Ne „húzzuk le” gyorsan, hanem kortyonként „rágjuk meg” a folyadékot, hogy keveredhessen a nyállal.

A vesék tisztítása

A második héten következhet (a gyomor és a belek mellett) a vesék tisztítása. A vesék azért is felelősek, hogy a vérből kiszűrődjenek a salakanyagok. Ebben azzal segíthetünk, ha sok folyadékot iszunk, és melegen tartjuk a veséket. Méregtelenítésére szintén kaphatók gyógyteakeverékek. Különösen jótékony hatásúak a boróka, pitypang, nyírfalevél, aranyvessző és csalán keverékéből álló teák.

A vese tisztításának hetében az alábbiak szerint készítsük el a gyógyteát: egy liter vízhez tegyünk két filter gyomortisztító teakeveréket és négy filter vesetisztító teakeveréket; ha ízlik, tegyünk hozzá egy-két rúd fahéjat. Tartsuk termoszban, és naponta három-négy csészével fogyasszunk belőle a fent már leírt módon.

A gyógytea fogyasztását ne csak erre az egyetlen napra korlátozzuk, hanem kúraszerűen alkalmazzuk! Figyelmükbe ajánljuk a Gyógyfű DETOX MIX nevű gyógyteáját, alkotórészeinek keverékeit ugyanis régóta ajánlják a gyógynövény ismertető könyvek. Rendszeres fogyasztása a vizelet-kiválasztó rendszer átöblítését, tisztítását szolgálja. A gyógynövényekből készült teakeverék a húgyutak védelmére szolgál.

A teakeverékben többek között megtalálható az aranyvesszőfű, ami kiváló vizelethajtó hatással bír. A csalánlevél, mely közismerten a tisztítókúrák alapvető szere. A medveszőlőlevél a húgyutak antibakteriális fertőtlenítésében hatékony.

Megnézem a Gyógyfű Kft. magas minőségű Detox Mix Gyógyteáját >>

Detox mix gyógytea

 

A máj méregtelenítése

A második hét végén fejezzük be a vesetisztítást, és térjünk át a máj méregtelenítésére. Semmiképp ne fogyasszunk alkoholt, mert teljesen hatástalanná válik a kúra. Igen jótékony hatásúak a máj regenerálásában a máriatövis, a csalán és az iglice. Részesítsük előnyben a készen kapható gyógyteakeverékeket, és az alábbiak szerint készítsünk belőlük teát: egy liter vízhez tegyünk két filter gyomortisztító, négy filter májtisztító (detoxikáló) teakeveréket és egy-két rúd fahéjat. Tartsuk termoszban, és naponta három-négy csészével fogyasszunk belőle.

A Gyógyfű DETOX REX gyógyteája hatóanyagainak köszönhetően jelentős méregtelenítő hatással bír. A gyógytea a máj, mint a méregtelenítésben fontos szerepet játszó szervünk védelmére szolgál, annak működését támogatja.

Megnézem a magas minőségű DETOX REX  teát a Gyógyfűtől>>

 

Detox rex gyógytea

 

Szponzorált tartalom 

 


Szerző: Nagy Tímea

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés