2024. Július 18. csütörtök

Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

A száraz szem szindróma gyakori jelenség télen, a hideg száraz kinti levegő és a szárító hatású fűtés miatt, állítják szakértők. A tünetek közt szerepel a fájdalom, a homályos látás, kaparó vagy égő érzés, sőt, akár a könnyezés is, mivel a szem igyekszik kompenzálni a kiszáradást.


„Mivel a szem kiszáradása és az allergia egyaránt könnyezéssel jár, a két állapot differenciáldiagnózisa bonyolult lehet, szemvizsgálatot igényelhet” – Dr. Michael Azar, pittsburghi szemész. A száraz szem szindróma bármely életkorban előfordulhat, de gyakoribb az idősebb felnőttek körében, különösen a változókor után levő nőknél.

Száraz szem szindróma tél

Néhány esetben a szemszárazság csak kísérő tünet, például olyan betegségeknél, ahol a könnytermelés akadályozott, mint a scleroderma, reumás arthritis és kollagén vaszkuláris betegség esetében. A szem kiszáradását okozhatják bizonyos gyógyszerek, például a vízhajtók, antihisztaminok és béta blokkolók, vagy a szemhéj szerkezeti rendellenességei esetén, ami megakadályozza a szemek megfelelő becsukódását.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ha komolyan veszed a tartós fogyást,

és a későbbiekben is egészségesen szeretnél főzni:

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

- Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetsz benne

- Füst- és szagmentes

- Mikró helyett is jó, mindent tud, amit egy mikrohullámú sütő, sőt tehetsz bele alufóliát, vagy akár tepsit is

- Megőrzi az ételek vitamintartalmát a kíméletes halogén főzési eljárásnak köszönhetően.

- Megtapasztalhatod az ételek valódi ízét, a zárt rendszerben sosem érzett ízek jönnek elő..

 

MEGNÉZEM A LÉGKEVERÉSES HALOGÉN FŐZŐKÉSZÜLÉKET >>

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Azar szerint a száraz szem szindróma kezelésére érdemes kipróbálni a műkönnyet, vagy a meleg borogatást a könnyelválasztás segítése érdekében, de segíthet a párologtatók használata is. Súlyosabb esetben szükség lehet szájon át szedett doxiciklinre, ami javítja a könny minőségét, esetleg könnypont-elzárásra, szteroidok vagy ciklosporinok alkalmazására.

A legtöbb ember számára a száraz szem egyszerű kellemetlenség. „A betegség súlyosabb formája azonban hajlamossá tehet a szaruhártya fertőzéseire, ami tartós látáskárosodáshoz vezethet” – mondta Azar, aki azt javasolja, hogy ha a műkönny nem használ, tanácsos szemészhez fordulni.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés