2024. Március 28. csütörtök


Hozzávalók
1 (kb. 2 kg-os) konyhakész sonka
¼ csésze szegfűszeg
¼ csésze kukoricaszirup vagy barna cukor
2 csésze méz
15 dkg vaj


ELKÉSZÍTÉSE:

Melegítsük elő a sütőt 165°C-ra. A sonka felületét átlósan vagdossuk be, és tűzdeljük meg a szegfűszeggel. A vajat, a szirupot és a mézet vízfürdőn olvasszuk fel.

A sonkát tegyük egy alufóliával alaposan kibélelt tepsibe, és öntsük le a szirup egy részével, majd tegyük a sütőbe. Kb. 15 percenként locsoljuk meg a sziruppal, amit tartsunk folyamatosan melegen.

A teljes sütési idő 1 és negyed óra, melynek utolsó 5 percében kapcsoljuk be a grillsütőt, hogy a máz rákaramellizálódhasson a sonkára.

 

További húsvéti receptek









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés