Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Mézes-mázos húsvéti sonka



th_mezes-mazos-husveti-sonka.jpg [1]Hozzávalók:
1 (kb. 2 kg-os) konyhakész sonka
¼ csésze szegfűszeg
¼ csésze kukoricaszirup vagy barna cukor
2 csésze méz
15 dkg vaj
Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 165°C-ra. A sonka felületét átlósan vagdossuk be, és tűzdeljük meg a szegfűszeggel. A vajat, a szirupot és a mézet vízfürdőn olvasszuk fel.

A sonkát tegyük egy alufóliával alaposan kibélelt tepsibe, és öntsük le a szirup egy részével, majd tegyük a sütőbe. Kb. 15 percenként locsoljuk meg a sziruppal, amit tartsunk folyamatosan melegen.

A teljes sütési idő 1 és negyed óra, melynek utolsó 5 percében kapcsoljuk be a grillsütőt, hogy a máz rákaramellizálódhasson a sonkára.

 

További húsvéti receptek [1]


Elkészítési idő:
1 óra 40 perc
Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/mezes-mazos-husveti-sonka