Hozzávalók:
4 szelet marhahátszín
Gyógyfű Préri marhasült fűszerkeverék
egy kevés Durva só, finom só
őrölt bors
Elkészítés:
Olajozzuk be a hideg rácsot, majd várjuk meg, amíg felforrósodik, és helyezzük rá a húst. Fontos, hogy a rács jó forró legyen, szinte már magától füstöljön. A már megfűszerezett oldalt süssük kb. 4 percig, közben fűszerezzük meg a másikat.
A steak-et mindig oldalanként grillezzük, így a húst csak egyszer fordítsuk meg, és a másik oldalt is süssük kb. 4 percig
Ha a másik oldal is megsült, pihentessük kb. 5 percig, aztán tálalhatjuk is! Hogy miért fontos a pihentetés? A magas hő hatására a hús összerándul és a benne lévő húsnedvek csak a közepébe koncentrálódnak. A pihentetéskor a nedvek visszaszivárognak a rostokba, a külső forróságtól pedig készre melegszik a szeletünk belseje is. Így lesz igazán porhanyós.
Gyógyfű Préri marhasült fűszerkeverék: marhahús száraz pácolásához, fűszerezéséhez. Összetevők: borsikafű, fűszerkömény, koriandermag, lestyánlevél, mustármag, rozmaringlevél, szurokfű. Itt tudod beszerezni >>