Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Grillezett marha hátszín vagy bélszín

A hátszín és a bélszín a húsok királya. Egy pontosan betartott, jó recepttel fejedelmi ételt készíthetünk, méghozzá összesen 10 perc alatt.

Hozzávalók:

4 szelet marhahátszín

Gyógyfű Préri marhasült fűszerkeverék

egy kevés Durva só, finom só

őrölt bors

Elkészítés:

Olajozzuk be a hideg rácsot, majd várjuk meg, amíg felforrósodik, és helyezzük rá a húst. Fontos, hogy a rács jó forró legyen, szinte már magától füstöljön. A már megfűszerezett oldalt süssük kb. 4 percig, közben fűszerezzük meg a másikat.

A steak-et mindig oldalanként grillezzük, így a húst csak egyszer fordítsuk meg, és a másik oldalt is süssük kb. 4 percig

Ha a másik oldal is megsült, pihentessük kb. 5 percig, aztán tálalhatjuk is! Hogy miért fontos a pihentetés? A magas hő hatására a hús összerándul és a benne lévő húsnedvek csak a közepébe koncentrálódnak. A pihentetéskor a nedvek visszaszivárognak a rostokba, a külső forróságtól pedig készre melegszik a szeletünk belseje is. Így lesz igazán porhanyós.

Gyógyfű Préri marhasült fűszerkeverék: marhahús száraz pácolásához, fűszerezéséhez. Összetevők: borsikafű, fűszerkömény, koriandermag, lestyánlevél, mustármag, rozmaringlevél, szurokfű. [1]Itt tudod beszerezni >> [2]

 



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/grillezett-marha-hatszin