2024. Július 20. szombat
Több, mint 130 iskolás gyermek tornázott együtt a Fradi sztárjátékosaival, Lipcsei Péterrel és Balog Zoltánnal a Fitt Diák program elindítója, Katus Attila aerobik világbajnok meghívására a Vác melletti településen, Szokolyán. A település apraja élvezettel követte Attila és vendégei instrukcióit. Sőt, a „kötelező“ torna végeztével még a bőrt is együtt rúgták néhány percig.

fradista focisták torna

Lipcsei Péter elmondta, élsportolóként nagyon fontosnak tartja, hogy jó példával járjon elöl, támogassa és népszerűsítse a testmozgást, a fiatalok egészséges életmódját.

A Fitt Diák Programot Katus Attila aerobik világbajnok indította el azzal a céllal, hogy felhívja a 10-20 év közötti gyerekek, fiatal felnőttek figyelmét a sport fontosságára, rendszeres testmozgásra nevelje őket, illetve támogassa a vidéki, kistelepülésen élő diákok sportban való részvételét. A program többek közt rendszeres iskolalátogatásokkal, izgalmas tornaórákkal igyekszik megszeretetni a mozgást a gyerekekkel.

„Mikor Attila megkeresett, azonnal igent mondtam,“ nyilatkozta Péter. „A sportolók feladata, küldetése, hogy felébresszük és fenntartsuk a játék, a testmozgás szeretetét. Ezt a leginkább úgy tehetjük meg, ha már gyermekkorban látják, mennyire élvezzük a mozgást, mennyire élvezetes közösen sportolni.“

Katus Attila kiemelte: azért vágott bele a Fitt Diák programba, mert a felnőtté válás során egyre kevesebb időt és energiát fordítunk a mozgásra, és ezért nagyon sok az elhízott és beteg fiatal Magyarországon.


2007. 04. 20.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés