2024. Július 21. vasárnap
Dietetikusok szerint a fogyókúra sikeres kimenetelét hozzáállásunk mellett nagyban befolyásolja az is, hogyan beszélnek róla a fogyókúrázók másoknak és saját maguknak. Íme néhány tipp az eredményes fogyáshoz.

Helyes retorika
A „kell”, vagy „kellene” használatát célszerű kerülni. Aki azt mondja, hogy: „Nem lenne szabad sült krumplit ennem”, vagy „Muszáj bekapnom egy falat csokit”, úgy fogja érezni, hogy nincs kontrollja az események felett. Ha ehelyett azt mondja, hogy „inkább” otthagyom az ételt, akkor több erőt és kevesebb bűntudatot fog érezni.
Kerülni kell a „fogyókúra” kifejezést.  A helyes táplálkozásra inkább tartós életmódváltásként kell tekinteni. A helyes megfogalmazás például: „Megváltoztattam az étkezési szokásaimat.”, „Már egészségesebben táplálkozom.” 

fogyókúra

Helyes önértékelés
Senki sem mondja a legjobb barátjának, hogy gyenge, csúnya vagy rossz ember, csak mert a súlyával küszködik. Saját magát is pozitív megerősítésekkel kell támogatnia.  

Nincs helye a mindent vagy semmit elvnek
Egyetlen darabka sütemény nem teszi tönkre az egész fogyókúrát. Hasznosabb a realista gondolkodás a katasztrófa-elméletnél.

Az evés ne jutalom legyen
A sütemény ne kárpótlás legyen egy rossz nap végén. Aki általában egészségesen táplálkozik, a finom íze miatt egyen néha egy kis nyalánkságot. 

Összpontosítás a múltbéli sikerekre
Végig kell gondolni, hogy a korábbi fogyási kísérletek során mi működött. 

Másokat is be kell vonni a célokba
Büszkének kell lenni az egészségre való törekvés miatt, nem pedig szégyellni azt. 

Az élet napos oldala
Az egy kiló fogyás az nem „csak” 1 kiló. Az pontosan egy kilónyi siker, és minden a legjobb úton halad. 

Drukkolás
Először biztos nagyon kínos érzés, de hasznosak a tükör előtt hangosan kimondott megerősítő mondatok, mint például: „Le tudok fogyni annyit, amennyit szeretnék.”


Forrás: Medipress
2010. 10. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés