2024. Május 23. csütörtök
A keto királya
A ketogén diéta, amely napjainkban újra népszerűségnek örvend, egy olyan étkezési forma, amely alacsony szénhidrát-, de magas zsírtartalmú táplálkozásra épül. Nem csak a testsúly normalizálódását segítheti elő, hanem növelheti az energiaszintet a mindennapokban és javíthatja az alvás minőségét. Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy egy megfelelően összeállított ketogén diéta pozitív hatással van az egészségünkre.
A ketogén étrend nem egy 21. századi újdonság. Eredetileg az 1920-as és 30-as években vált ismertté, mint egy hatékony kezelési forma a gyermekkori epilepszia esetében. A későbbiekben felfedezték, hogy nem csak az epilepsziára nyújt terápiás megoldást, hanem a súlycsökkentésben is segít, így a fogyókúrázók körében is elterjedt. Manapság pedig már széleskörűen elismerik, hogy a ketogén diéta többféle egészségügyi előnnyel is járhat, túlmutatva a fogyáson. Sajnos a diétát még mindig rengeteg tévhit és fals hír övezi, ilyenek például, hogy ez a fajta étkezés növeli a koleszterin szintet, hogy szénhidrát nélkül nem működik az agyunk vagy, hogy a keto növeli az érrendszeri problémákat. Az életemet a ketogén diéta mentette meg

A keto királya

A modernkori ketogén étkezés alapjait az amerikai Dr. Eric Berg fektette le, saját akadémiája mára az egyik legnagyobb presztízsű képzési centrum - nem csak Amerikában. A neve összeforrott a ketogén diéta fogalmával. Az amerikai orvost kezdetben bolondnak tartották, hiszen amit állított, az ellentmondott minden addigi egészségügyi normatívának, és az orvosi kamara véleményével is szemben állt. Napjainkra azonban egyre több orvos áll mellé, elismerve a keto jótékony, sőt, gyógyító hatását. Herceg Olga, a táplálkozástudományi szakértő és influenszer az egyetlen olyan hazai szakember, aki három évvel ezelőtt elvégezte Dr. Berg képzését. Magas színvonalú, őszinte és egészségtudatos tartalmaival ösztönzi az embereket az életmódváltásra és arra, hogy ráébredjenek: sosem túl késő változtatni.

„Ez egy valóban nehéz képzés volt, melynek során elsajátítottam az angol egészségügyi terminológiát is. Megérte a rengeteg belefektetett energia, hiszen képzett keto-coachként garantálni tudom, hogy a hozzám fordulók jó kézben vannak és valódi szaktudást kapnak”- mondta el a szakember.
Szerző: Tomasovszki Dóri
2024. 03. 06.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés