2024. Július 22. hétfő
Hogyan kezdjünk el diétázni? -  A cukorról igen, de az édesről nem kell lemondani -  3 fontos lépés, amit a diétázónak meg kell tennie
A diéta nem egyenlő a koplalással vagy a trendi fogyókúrákkal. A divatdiétákkal ugyan gyorsan leadhatjuk a felesleget, a kilók azonban éppolyan tempóban térnek vissza, mint ahogyan megszabadultunk tőlük, sőt az immunrendszer is legyöngül az éhezéstől. Hogyan érjük el az ideális súlyt, és ami még fontosabb: hogyan tartsuk meg egy életen át?

Vizsgáljuk meg életmódunkat és táplálkozási szokásainkat, szinte biztos, hogy ott lesz a hiba! Alakítsuk át ezeket úgy, hogy táplálkozásunk az egészségünket szolgálja, és a jól kialakított étkezési szokásokkal búcsút inthetünk a plusz kilóknak, fittek, karcsúak lehetünk anélkül, hogy koplalnánk! Ha belemerülünk az egészséges receptek böngészésébe, látni fogjuk, hogy egyáltalán nem kell lemondani a finom falatokról, mert lehet finom, ami egészséges!

A cukorról igen, de az édesről nem kell lemondani

Egészséges finomságok reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy csak úgy!

Hogyan kezdjünk el diétázni?

A legtöbb diéta szélsőséges és lemondással jár, kizárja az étrendből a diétázó kedvenceit, főleg az édességeket. Ekkor a fogyni vágyó elkeseredik, visszatér a régi rossz szokásokhoz és a nehezen leadott kilóknak a dupláját szedi magára. És elkezdődik a jól ismert jojó effektus. A kampányszerű diétázásnak hosszú távon több negatív következménye van, ezért érdemes inkább egy jól kidolgozott életmódváltásba kezdeni.

Életmódváltásnál az a legfontosabb, hogy mindig az étkezésünkben jelenlevő hibákat javítsuk ki. Ezek egyénenként eltérőek. Van, akinél a túlzott adagnagyság, másoknál a reggeli kihagyása, az esti túlevés, vagy éppen kóros édesség utáni vágy okozza a legnagyobb problémát.

A kóros szó hallatán felmerül a kérdés: betegség tünete lehet a fokozott édes utáni vágy? A cukoréhség mögött gyakran a szénhidrát anyagcsere zavara áll, ezért rendkívül fontos, hogy az életmódváltásunkban, a diéta kialakításában kérjük dietetikus szakember segítségét. A helytelenül megválasztott diéta számos betegség kialakulásának a rizikóját növeli. Könnyen válhat az inzulinrezisztenciából cukorbetegség, a ketogén diétából pajzsmirigy alulműködés.

Az új szokások kialakítása egy új szemléletmódot igényel. Tervezzünk előre, vásároljunk tudatosan, figyeljük a termékcímkét és a csomagolást, hogy a legtöbbek számára problémát jelentő hozzáadott cukortól mentes termékeket választhassunk.

A cukorról igen, de az édesről nem kell lemondani

A diéta során az édességekről mondunk le a legnehezebben. Mindenki sóvárog az ebéd utáni nasi vagy a kávé mellé megevett keksz után. Egy kiegyensúlyozott étrend azonban nem követeli meg, hogy az ember kiiktassa az édes falatokat. Ezek megválasztásánál is az összetevők minősége számít.

A Gullón kekszek cukor hozzáadása nélkül készülnek, így nem csak a fogyni vágyók, hanem a cukorbetegek és az inzulinrezisztensek számára is tökéletes nassolnivaló. A termékcsalád gazdag kínálatában mindenki megtalálhatja a kedvencét. Válogathatunk cukor- vagy gluténmentes és vegán sütik közül is. Mindegyik keksz magas rosttartalmú, és pálmaolaj-mentesen készül a legkiválóbb hozzávalókból.

Egészséges finomságok reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy csak úgy!

3 fontos lépés, amit a diétázónak meg kell tennie


Reggelizzen! A reggeli kimaradása önmagában növeli az esélyét az elhízásnak és akadályozza az optimális testsúly elérését.
Egyen több zöldséget, amivel nem csak fontos vitaminokkal, ásványi anyagokkal, de élelmi rostokkal is gazdagítja a szervezetét és segíti az emésztést.
Figyeljen a folyadékfogyasztásra! Az elégtelen mennyiségű folyadékbevitel nem csak koncentrációzavart, fejfájást, de az emésztés lassulását is okozza, ezáltal nehezíti a súlycsökkenést.

Plusz egy tanács: a kívánt cél eléréséhez mindenképpen hozzá tartozik a rendszeres testmozgás is.

 

Tegyünk meg mindent azért, hogy a sikeres életmódváltás életformává váljon! Ennek köszönhetően számos betegség rizikója csökken, végre hozhatjuk a legjobb formánkat, erősnek és fittnek érezzük magunkat, és ha már szokásunkká vált a helyes étkezés, mindezért szinte semmit nem kell tennünk. Cseréljük le a rossz szokásokat jókra!

 

Szponzorált tartalom

 


Szerző: Vital.hu

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés