ELKÉSZÍTÉSE:
A sütõt 220 fokra elõmelegítjük. A két paradicsomot meghámozzuk, megfelezzük, a magjaikat eltávolítjuk, és a húsukat kis kockára vágjuk. Két külön edényben a csomagoláson szereplõ utasítás szerint elkészítjük a borsót és a rizst (párolhatjuk is õket, szükség szerint kevés zsiradékkal). Közben kivajazunk egy hõálló sütõformát, majd a tõkehalfiléket egymás mellé helyezzük benne és a borral, meg a citromlével leöntjük õket. A vajat vagy a margarint kis darabokban a halra rakjuk, majd rászórjuk a paradicsomkockákat, kakukkfüvet, sót és borsot. A sütõben 8-10 percig sütjük, míg a hal húsa villával beszúrva szét nem válik. A már elkészített rizst és a borsót összekeverjük. A halfiléket tálcára tesszük, és a levükkel leöntve azonnal tálaljuk.
Személyenként körülbelül 40 g fehérjét, 9,5 g zsírt, és 37 g szénhidrátot tartalmaz.
EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:
kb. 47 perc
|
419 kCal - 1753.096 kJ / személy
|
|