ELKÉSZÍTÉSE:
A karaj felesleges zsíros részét levágjuk. Nagyobb serpenyőben a vajat és az olajat felforrósítjuk. A húsdarabokat sóval és borssal ízesítjük, és egy oldalon 4 percig sütjük.
Közben 1 narancs héját finomra reszeljük és félrerakjuk. Mindkét narancsot úgy hámozzuk meg, hogy a belsõ, fehér hártya is lekerüljön róla. A narancs húsát keresztben karikára vágjuk, a magokat közben óvatosan eltávolítjuk
A karajt megfordítjuk és 3 percig tovább sütjük, amíg a húsba beleszúrva tiszta lé nem buggyan ki belõle. Közben az újhagymákat megtisztítjuk, megmossuk, és durvára vágjuk. A tyúkhúsalaplét és a ketchupot csészében elkeverjük. A kész karajokat tálra tesszük át, majd lefedve melegen hagyjuk.
Ekkor a hagymát a serpenyőben kb. 2 percig pároljuk, amíg össze nem esik. A leveskeveréket hozzáöntjük, majd állandó keverés mellett felforraljuk.
A narancskarikákat és a hús sütés közben keletkezett levét beleöntjük a szószba. Tetszés szerint sóval és borssal ízesítjük. A szósszal leöntjük a hússzeleteket, majd megszórjuk a reszelt narancshéjjal. Azonnal tálaljuk.
Személyenként körülbelül 34 g fehérjét, 20 g zsírt, és 11 g szénhidrátot tartalmaz.
23 perc
|
465 kCal - 1945.56 kJ / személy
|
|