2024. Április 20. szombat


Hozzávalók:
A tésztához:
140 g búzaliszt
140 g zabpehely
200 g vaj
100 g cukor
80 g mandula (őrölt)
1 tojás
2 tojássárgája
1 csipet só
A töltelékhez:
400 g rebarbara
200 g sovány túró
270 g cukor
1 evőkanál búzaliszt
2 tojás
1/4 l víz
1/8 l tej
1/8 l habtejszín


ELKÉSZÍTÉSE:

A tésztához keverjük össze a puha vajat a cukorral, a tojással, és a tojássárgájával, a sóval és a mandulával. A habosra vert masszához adjuk hozzá a zabpelyhet és a lisztet, majd alaposan dolgozzuk össze. Formáljunk a tésztából cipót, s letakarva pihentessük a hűtőszekrényben fél órán át. Nyomkodjuk a tésztát egy kivajazott formába, és készítsünk egy kb. 2 cm magas szélet. A tésztát villával több helyen szurkáljuk meg, és előmelegített sütőben, 200 fokon süssük kb. 45 percig.

Közben a rebarbarát mossuk és tisztítsuk meg, vágjuk fel 2 cm-es darabokra. Néhány darabot tegyük félre a díszítéshez. A rebarbarát 170 g cukorral ízesített vízben forraljuk fel, majd hűtsük ki. Egy tálban keverjük össze a túrót 100 g cukorral, a liszttel, a tojással és a langyos tejjel, majd óvatosan keverjük bele a kemény habbá vert tejszínt. A rebarbarát egy szűrőn csepegtessük le, majd osszuk el az elősütött tészta tetején. Simítsuk a rebarbarára a túrós masszát, és díszítsük a félretett rebarbaradarabokkal. 200 fokon süssük még 30 percig.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés