2019. Augusztus 19. hétfő


Hozzávalók (6 adaghoz):
100 g babapiskóta
A töltelékhez:
600 g rebarbarakompót
250 g túró (20% zsírtartalmú)
150 g tejszín
125 g mascarpone
1 csésze víz
1 kávéskanál instant kávé
3 evõkanál mandulalikõr
2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
4 evõkanál csokoládéreszelék
citromfûlevelek


ELKÉSZÍTÉSE:

A babapiskótával kibéleljük egy lapos forma alját. Egy csésze vizet felforralunk, feloldjuk benne a kávét, majd 2 evõkanál mandulalikõrrel ízesítsük. Ezzel a keverékkel meglocsoljuk a babapiskótát, majd a piskótára simítjuk a rebarbarakompótot. Összekeverjük a mascarponét a túróval, a tejszínnel, a vaníliás cukorral valamint 1 evõkanál mandulalikõrrel, és a kompótra simítjuk. Ezután a tiramisut lefedve legalább 1 órán át pihentetjük a hûtõszekrényben. Tálaláskor megszórjuk csokoládéreszelékkel, adagokra osztjuk, és néhány mentalevélkével díszítjük.


TIPPEK:
A mascarponét helyettesíthetjük tejszínes krémsajttal is, ebben az esetben adjunk hozzá 2 tojássárgáját.







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés