2019. Október 15. kedd


Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet pulykahús (15-15 dkg)
1 kg apró cukkini
4 salottahagyma (apró hagyma)
4 evõkanál napraforgóolaj
2, 5 dl forró csirkeleves (leveskockából)
3 késhegynyi fehér bors
2 evõkanál frissen vágott petrezselyem
2 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál édes pirospaprika
fél citrom leve
1 teáskanál fûszersó


ELKÉSZÍTÉSE:

A cukkinit megmossuk, leszárítjuk, és kis hasábokra vágjuk. A megtisztított hagymát félbevágjuk, és felszeleteljük. Két evõkanál olajat felforrósítunk egy nagy serpenyõben, és a hagymát üvegesre pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a cukkinit, és öt percig, fedõ alatt, gyenge tûzön pároljuk. Ráöntjük a csirkelevest, majd pirospaprikával és egy késhegynyi borssal fûszerezve, további tíz percig pároljuk, végül nyitott edényben addig kevergetjük, amíg a leve csaknem teljesen elpárolog.

A pulykaszeleteket húskalapáccsal gyengén kiveregetjük, majd bedörzsöljük a megmaradt borssal. A maradék olajat egy nagy serpenyõbe öntjük, és a hússzeletek mindkét oldalát két-három perc alatt barnára sütjük rajta. A zöldséget meghintjük a fûszersóval, meglocsoljuk a citromlével, és összekeverjük a petrezselyemmel. Ráfektetjük a szójaszósszal meglocsolt pulykaszeleteket.

Személyenként körülbelül 35g fehérjét, 25 g zsírt, és 18 g szénhidrátot tartalmaz.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés