2019. December 10. kedd


Hozzávalók 4 személyre:
2 cukkini
2 padlizsán
4 evõkanál olaj
2 evõkanál grill fûszerkeverék
A mártáshoz:
150 g natúr joghurt
1 evõkanál olaj
1 evõkanál citromlé
2 gerezd zúzott fokhagyma
metélõhagyma
cayenne-i bors


ELKÉSZÍTÉSE:

A zöldségeket hosszában, kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk. A padlizsánt besózzuk, és kb. 10 percig állni hagyjuk, hogy keserû ízét elveszítse. Közben összekeverjük az olajat és a fûszerkeveréket. A padlizsánt lecsepegtetjük és megtörölgetjük, majd a cukkinivel együtt megkenjük a fûszeres olajjal. Ha a zöldségek beszívták az olajat, mindkét oldalukon 1-2 percig grillezzük õket.

A joghurtot a citromlével és az olajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sót, a cayenne-i borsot és a fokhagymát. Még egyszer összekeverjük, és bõségesen megszórjuk metélõhagymával.

A grillezett zöldségeket különbözõ mártásokkal is kínálhatjuk.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés