ELKÉSZÍTÉSE:
Egy tálban összekeverjük a szójaszószt, curryt, 1 evõkanál olajat, egy kis borsot, és a mézet, majd úgy forgatjuk meg benne a hússzeleteket, hogy mindenütt jól befedje a keverék. Szobahõmérsékleten 20-25 percig pácoljuk a húst, idõnként pedig megforgatjuk a páclében. Ha elkészült, a maradék olajat egy nagyobb serpenyõben magas hõmérsékleten felforrósítjuk, majd beletesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalán 3-3 percig sütjük (rózsaszínûre).
A vizitormát megmossuk, szárazra töröljük és leveleire szedjük. A hússzeleteket ízlés szerint megsózzuk, egy tálra helyezzük, vízitormával körítjük, és máris tálaljuk. Köretként rizst adunk hozzá, és ha a rizshez fõzés közben egy kis összevágott paprikát és csipetnyi sáfrányt is teszünk, akkor még ízletesebb sõt színesebb ételt kapunk.
Személyenként körülbelül 32 g fehérjét, 8 g zsírt, és 17 g szénhidrátot tartalmaz.
32 perc
|
254 kCal - 1062.736 kJ / személy
|
|