2019. Augusztus 23. péntek


Hozzávalók 4-6 személyre:
60 dkg csirkemell
20 dkg gomba
1 piros kaliforniai paprika
1 dl tejszín
1 evõkanál csökkentett zsírtartalmú tejföl
2 evõkanál margarin
1 púpozott evõkanál Graham-liszt
1/2 dl víz
1 kiskanál grill fûszerkeverék
õrölt fehér bors
1 evõkanál vágott petrezselyem


ELKÉSZÍTÉSE:

A csirkemellet 1 cm széles csíkokra vágjuk, grill fûszerrel megszórjuk, majd a felmelegített margarinban minden oldalát jól átsütjük. Ezután kis vizet aláöntve, fedõ alatt elkezdjük puhára párolni, majd hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát és befejezzük a mûveletet. A kimagvazott paprikát félbevágjuk és forrásban lévõ, enyhén sós vízben 5 perc alatt elõfõzzük. A tejszínt összekeverjük a liszttel, a tejföllel, 1/2 dl vízzel és a paprikával, majd együtt a gombás hús közé keverjük. Kevergetve 5 percig fõzzük, sózzuk, borsozzuk, és petrezselyemmel meghintjük.

Szerző Dr. Szikszai Mária








Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés