2024. Április 19. péntek


Hozzávalók:
4 tenyérnyi filézett halszelet (ponty, busa, vagy tengeri hal)
30 dkg gomba
10 dkg sonka
10 szem olajbogyó
5 dkg vaj vagy margarin
3-4 dkg reszelt ementáli
2 ek. zsemlemorzsa
1 citrom leve
1 kiskanál mustár
1 csokor petrezselyem vagy kapor
só, őrölt bors


ELKÉSZÍTÉSE:

A halfiléket citromlével meglocsoljuk, megsózzuk, megborsozzuk és így, bepácolva állni hagyjuk. Közben a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a sonkát gyufaszál méretûre vágjuk. A vajat tûzálló tálban 750 wattal 2 perc alatt felolvasztjuk, a gombát és a sonkát hozzáadjuk, lefödve 750 wattal 5 percig sütjük. Ezután reszelt sajttal, a zsemlemorzsával és a feldarabolt olajbogyóval megszórjuk, a mustárral, a sóval meg az õrölt borssal ízesítjük.

Egy nagy kivajazott tûzálló tálban egymás mellé fektetjük a halfiléket, a gombás-sonkás-olajbogyós ragut a tetejére halmozzuk, és 750 wattal 10 percig pároljuk. Tálalás előtt 2 percig állni hagyjuk, majd apróra vágott petrezselyemmel, egészen más jellegû lesz, ha kaporral megszórva tálaljuk. Ne felejtsünk el egy-egy citromgerezdet kínálni hozzá.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés