2019. Október 20. vasárnap


Hozzávalók:
2 kisebb, recés héjú sárgadinnye
1 salátauborka
150 ml csirkehúsleves (kockából)
50 g krémsajt
2 ek. tejszín
1 csokor kapor
80 g mélytengerirák-hús
fehér bors


ELKÉSZÍTÉSE:

A dinnyét vágjuk ketté, a húsát vájjuk ki úgy, hogy körben maradjon kb. 1 cm. A meghámozott uborkát hosszában vágjuk ketté, a magját egy kanállal szedjük ki. A dinnyét az uborkát és a langyos levest turmixgépben pépesítsük össze. Ízesítsük a kaporral. (Néhány levelet tegyünk félre a díszítéshez.) Sóval és borssal fûszerezzük, majd hűtsük le hűtőszekrényben.

Közben a krémsajtot keverjük össze a tejszínnel. A lehűtött levest töltsük a fél dinnyehéjakba, tegyünk a tetejére egy csepp tejszínes krémsajtot, és szórjunk rá a rákhúsból. Díszítsük a félretett kaporral, és azonnal tálaljuk.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés