2019. Szeptember 20. péntek


Hozzávalók 4 személyre:
3 csésze víz
1 tk. kimagozott, finomra vágott zöld chilipaprika
1 csésze vörös lencse
1 ek. hámozott, reszelt, friss gyömbér
1/2 tk. só
1 tk. cukor
1/2 ek. tamarindsûrítmény
1 tk. növényi olaj
1/4 ek. fekete mustármag
1/2 ek. ötfûszerkeverék


ELKÉSZÍTÉSE:

Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a megtisztított lencsét. Állítsuk a tûzhelyet kisebb fokozatra és lefedve fõzzük a lencsét puhára (kb. 15 perc). Akkor jó, ha az ujjunk között könnyedén összetörhetjük a szemeket. Vegyük le a tûzrõl. A fõtt lencsét keverjük össze a gyömbérrel, a zöld chilivel, majd turmixgépben dolgozzuk ösze õket. Tegyük vissza a tûzhelyre, adjuk hozzá a sót, a tamarindot és keverjük át alaposan. Ismét vegyük le a tûzrõl.

Hevítsük fel az olajat, egy közepes méretû serpenyõben pirítsuk meg a mustármagokat, ahogy a magok pattogni kezdenek, vegyük le a tûzrõl és öntsük rá a lencsés keveréket. Fõzzük további 2-3 percig, majd végleg vegyük le a tûzrõl. Szórjuk bele a fûszerkeveréket, fedjük le és hagyjuk így néhány percig, hogy az ízek összeérjenek. Citromszeletekkel és fõtt rizzsel tálaljuk, majd az egészet szórjuk meg friss korianderlevelekkel.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés