2019. Október 15. kedd


Hozzávalók:
350 g zsenge cukorborsóhüvely
200 g koktélparadicsom
100 g baconszalonna
6 evõkanál olívaolaj
2 szál póréhagyma
1 kis fej jégsaláta
1 gerezd fokhagyma
1citrom leve
cukor
frissen õrölt bors


ELKÉSZÍTÉSE:

A cukorborsóhüvelyeket megmossuk és megtisztítjuk. Fõzzük 3 percig forró, sós vízben, hûtsük le, majd egy szûrõn csepegtessük le. A megmosott és megtisztított salátát tépdessük apró darabokra. A póréhagymát és a paradicsomot tisztítsuk és mossuk meg, a hagymát karikázzuk fel, a paradicsomot pedig vágjuk fel kockákra vagy szeletekre.

A szalonnát egy teflonserpenyõben, zsiradék hozzádása nélkül pirítsuk aranybarnára, ha kihûlt aprítsuk fel. Az apróra vágott fokhagymát keverjük össze az olívaolajjal és a citromlével, majd sóval és frissen õrölt borssal ízesítsük pikánsra. A hozzávalókat forgassuk meg salátalében, majd osszuk szét tálkákban.

Ropogós, fokhagymás baguette kiválóan illik hozzá.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés