2019. Október 15. kedd


Hozzávalók:
50 g cukorborsó
3 paradicsom
3 tojás
1 l zöldségleves
1 1/2 teáskanál só
1 teáskanál szezámolaj
bors


ELKÉSZÍTÉSE:

A paradicsomot lehámozzuk, a szárvégzõdéseket eltávolítjuk, húsát felszeleteljük. A cukorborsót letisztítjuk, végeit levágjuk, megmossuk, a tojásokat pedig felverjük.

A zöldséglevest wokban forrásba hozzuk, a paradicsomszeleteket beletesszük és kb. 5 percig fõzzük.

A sót, borsot és szezámolajat hozzáadjuk, hirtelen felfõzzük, utána a wokot a tûzhelyrõl levesszük.

A felvert tojást a levesbe lassan csurgatjuk bele és megvárjuk, amíg a tojásvirágok a felszínre jönnek. Ekkor a cukorborsót beletesszük és a levest a lefedett edényben még kb. 1 percig állni hagyjuk.

Adagonként körülbelül 14 g fehérjét, 13 g zsírt, és 5 g szénhidrátot tartalmaz.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés