2019. Október 20. vasárnap


Hozzávalók:
400 g bébi- vagy spárgatök
1 kis fej vöröshagyma
1 evõkanál vaj vagy margarin
1 l húsalaplé (vagy leves kockából)
5/8 l víz
1/8 l tejszín
4 evõkanál 20% zsírtartalmú tejföl (zsírszegény tejfölt is használhatunk)
cayenne-i bors


ELKÉSZÍTÉSE:
A bébi- vagy spárgatök húsát felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A vajat edényben felolvasztjuk, a hagymát üvegesre pároljuk benne. A tök húsát hozzáadjuk, és vízzel feleresztjük. Hozzáadjuk a húsalaplét is, majd a levest lefedve 15 percig csendesen fõzzük.

A levest finomra pürésítjük, és tetszés szerint még szûrõn is átpasszírozzuk. Utána hozzáadjuk a tejszínt. Végül sóval és egy kevés cayenne-i borssal fûszerezzük, majd újra felforraljuk.

Négy tányérba merjük, 1-1 evõkanál tejfölt teszünk a tetejére, és késheggyel kissé megkeverjük. Azonnal tálaljuk.

A húsalaplét helyettesíthetjük zöldségalaplével, ha vegetáriánus is étkezik velünk.

Személyenként körülbelül 4 g fehérjét, 18 g zsírt, és 7 g szénhidrátot tartalmaz.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés