2019. Augusztus 21. szerda


Hozzávalók 4 személyre:
2 szál póréhagyma
40 dkg burgonya
diónyi vaj
2 dl tejszín
1 dl tej
10 dkg parmezán
3-4 gerezd fokhagyma
néhány szál friss kakukkfű és snidling
só, bors


ELKÉSZÍTÉSE:

A póréhagymát vékony szeletekre, a fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk; a vajon megdinszteljük őket. Rátesszük a meghámozott, felkockázott burgonyát és az apróra vágott kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és addig főzzük, míg a burgonya meg nem puhul.

Ekkor félrehúzzuk a tűzről, a levest botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejet és a tejszínt és alacsony lángra téve kicsit átkeverjük. Ha kell, utánafűszerezzük, végül parmezánforgáccsal és apróra vágott snidlinggel meghintve tálaljuk.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés