2019. December 16. hétfő


Hozzávalók 4 személyre:
2 egész csirkemell
1 közepes cukkini, vagy kis tök
1 kisebb zsenge patisszon
1 csomag újhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 tyúkhúsleveskocka
1 evőkanál liszt (ha lehet, teljes kiőrlésű)
1 pohár tejföl
1/2 dl tejszín
1-2 teáskanál piros paprika
olaj a sütéshez


ELKÉSZÍTÉSE:

A finomra vágott zöldpaprikát, a vékonyra vágott újhagymát, egy gerezd felszeletelt fokhagymát üvegesre pirítjuk, rászórjuk a felszeletelt cukkinit, a patisszont, lefedve pároljuk.

Ezalatt serpenyőben felforrósított olajra dobjuk a darabokra vágott csirkemellet és a másik gerezd szeletelt fokhagymát. Keverés nélkül sütjük, ha megpirult, megforgatjuk a darabokat, és elzárjuk a tüzet, hogy saját gőzében puhuljon puhára. A közben megpárolódott zöldségekre rászórjuk a piros paprikát, pirítjuk, majd rádobjuk az apróra vágott paradicsomot is.

A tejfölt kevés vízzel, a liszttel és a tejszínnel simává keverjük, és ráöntjük a zöldségekre, rádobjuk a leveskockát is. Felforraljuk, majd a csirkékre öntjük a paprikás zöldségeket. Ekkor már ne főzzük tovább, mert a csirkemell megkeményedik.

Csirkecombból is készülhet, ekkor a combot fedő alatt kell párolni sütésekor mindaddig, míg puha nem lesz.

Nézze meg az EgészségPláza termékeit!

Szerző Zsidek László Ízvadász








Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés