2019. Október 21. hétfő


Hozzávalók 4 személyre:
25-30 db fagyasztott, előfőzött garnélarákfarok
3-4 gerezd fokhagyma
3 ek. margarin
1 csapott ek. majoránna
1 db citrom
Margarinos pirítós:
10-12 db toast-kenyér
1 gerezd fokhagyma
margarin


ELKÉSZÍTÉSE:

2 ek. margarint felolvasztunk egy serpenyőben, hozzáadjuk a még fagyott garnélát. Enyhén megsózzuk, lefedjük fedővel, és annyi vízen pároljuk, amennyi a rákból kiolvad. Kb. 15 perc múlva, amikor a lé már nagyjából elfőtt, levesszük a fedőt, rátesszük a majoránnát, és hagyjuk, hogy teljesen elpárologjon a víz. Hozzáadjuk a maradék 1 ek. margarint, az összezúzott fokhagymát, még egyszer megsózzuk, rövid ideig sütjük.

A toast-kenyereket megpirítjuk, még melegen megdörzsöljük fokhagymával, megkenjük margarinnak, és máris tálaljuk. A citromot négy részre vágjuk, a rák mellé kínáljuk.

Koleszterintartalom: 105 mg/adag


TIPPEK:

Előételként is kiváló (ilyenkor természetesen valamivel kevesebbet készítünk személyenként), vacsorára is nagyszerű.

További koleszterinszegény receptek








Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés