2024. Március 28. csütörtök


Hozzávalók
1 doboz fekete- vagy vörösbabkonzerv
20 dkg csemegekukorica
1 piros kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
7 dl csirkealaplé
olívaolaj
60 ml barbecue-szósz
1 kávéskanál őrölt köménymag
1 kis csomag petrezselyem


ELKÉSZÍTÉSE:

A hagymát aprítsuk fel, a lebőrözött csirkemellet és a paprikát vágjuk kis kockákra, a babkonzervet csepegtessük le. Kevés olajon pároljuk meg a hagymát, majd tegyük hozzá az őrölt köményt, és rövid ideig pirítsuk együtt.

Adjuk a csirkehúst a hagymához, és fehéredésig pároljuk. Öntsük fel a húst az alaplével, és alacsony tűzön addig főzzük, míg meg nem puhul. Ekkor adjuk hozzá a zöldségeket és a barbecue-szószt, és pár perc alatt főzzük őket össze. Tálaláskor szórjuk meg a levest az apróra vágott petrezselyemmel.

Tápérték/adag: teljes zsírtartalom: 4 g; koleszterin: 33 mg; nátrium: 295 mg; szénhidrát: 20 g; fehérje: 21 g.

További koleszterinszegény receptek









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés