Érdekességek a vöröslencséről receptötlettel
Céklás vöröslencseleves a táplálkozástudós ajánlásávalCéklás vöröslencseleves receptje (6 adag)
Hozzávalók:
• 1 közepes fej vöröshagyma
• 1 evőkanál napraforgóolaj
• 2 nagy cékla
• 300 g vöröslencse
• 2 liter húsleves
• 1 teáskanál őrölt kömény
• só, őrölt bors, snidling és tejföl ízlés szerint
A hagymát vágjuk apró kockákra és a felforrósított olajban néhány perc alatt pároljuk puhára.
Adjuk hozzá az apró kockákra vágott céklát és a lencsét, majd öntsük fel a húslevessel.
Ízesítsük köménnyel és borssal, amennyiben szükséges sózzuk. Közepes lángon főzzük kb. 35 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Botmixerrel pürésítsük. Kanálnyi tejföllel és finomra vágott snidlinggel tálaljuk.
Dal Bhat: lencse főtt rizzsel, nepáli recept