Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://vital.hu)

Érdekességek a vöröslencséről receptötlettel

A vöröslencsét nem kell áztatni, nagyon gyorsan megfő. Értékes fehérjeforrás, az ásványi anyagok közül kiemelendő a magnézium-, cink- és káliumtartalma. Folát- és vastartalma szintén nem elhanyagolható. Gyulladáscsökkentő polifenolok (pl. flavon, procianidin) szintén megtalálhatók benne. Rosttartalma hozzájárul többek között a jó emésztéshez.

Céklás vöröslencseleves receptje (6 adag)

Hozzávalók:

• 1 közepes fej vöröshagyma

• 1 evőkanál napraforgóolaj

• 2 nagy cékla

• 300 g vöröslencse

• 2 liter húsleves

• 1 teáskanál őrölt kömény

• só, őrölt bors, snidling és tejföl ízlés szerint

A hagymát vágjuk apró kockákra és a felforrósított olajban néhány perc alatt pároljuk puhára.

Adjuk hozzá az apró kockákra vágott céklát és a lencsét, majd öntsük fel a húslevessel.

Ízesítsük köménnyel és borssal, amennyiben szükséges sózzuk. Közepes lángon főzzük kb. 35 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

 Botmixerrel pürésítsük. Kanálnyi tejföllel és finomra vágott snidlinggel tálaljuk.

Dal Bhat: lencse főtt rizzsel, nepáli recept [0]

Sárgarépás lencsesaláta [0]

Virslis lencseleves [0]



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://vital.hu/voroslencse