2024. Július 24. szerda

Alabama állam elhatározta, hogy büntetni fogja kövér alkalmazottait, ha záros határidőn belül nem szabadulnak meg túlsúlyuktól.


A több mint 37 ezer állami alkalmazott 12 hónapot kap arra, hogy lefogyjon, ha nem, havonta 25 dollár adót fizet – írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

túlsúly, adó

Amennyiben 2010-ig a felesleges kilók nem tűnnek el, ki kell nyitniuk a pénztárcájukat és fizetniük kell a különben ingyenes egészségbiztosítást. A cél: finanszírozni az Egyesült Államokat, de különösen a déli államokat sújtó elhízás-járvány kezelését, és megkurtítani a kövérek ápolására fordított kiadásokat, amelyek megroggyantották az állami egészségügyi rendszert.

A dolgozóknak a 12 havi moratórium alatt ingyenes és alapos kivizsgáláson kell részt venniük, és ha kiderül, hogy magas a vérnyomásuk, a koleszterinszintjük, kúráltatniuk kell magukat. A büntetés elkerülése végett testtömegindexüknek nem szabad meghaladnia a 35-öt, vérnyomásuknak a 140/90-et.

A lap szerint lehet, hogy Olaszország hamarosan követi Alabama példáját, mivel az orvosok szerint a mostani generáció az első, amely rövidebb életű lesz az előzőnél, éppen a túlsúly által okozott betegségek miatt. A helytelen táplálkozás miatt kialakult kövérség a 10 év körüli gyerekek egyharmadát érinti.


Forrás: MTI
2008. 09. 22.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés