2024. Július 18. csütörtök

Szerelmi vágykeltők

afrodiziákum, afrodisztikus, fűszer

Néhány fűszer európai megjelenése nem csupán az ételek ízvilágát tette változatossá, de vélt vagy valós afrodiziákum volta miatt a szexuális életet is.


BŐVEBBEN


Szerelmes pár festmény

Nem is gondolnánk, mi mindennel kísérleteztek elődeink évszázadokon át, hogy a szexuális vágy és a beteljesülés csúcsait elérjék. Szemezgettünk letűnt korok legbizarrabb és legmegmosolyogtatóbb szerelmi vágykeltőinek tárházából.


BŐVEBBEN


vágyfokozók

Növényi és állati eredetű anyagok, fűszerek és gyógynövények vágyfokozó hatását tekintették át kanadai kutatók több tucat tanulmány alapján; a legpotensebbnek, ráadásul legízletesebbnek a koreai ginszeng és a sáfrány bizonyult.


BŐVEBBEN


görögszéna, lepkeszeg, libidó

A görögszénát régóta használják fűszerként, például a curry ízesítésére, de egy tanulmány szerint a szexuális életünket is feldobhatja: azok a férfiak, akik használják, jelentős mértékben növelhetik általa férfiasságukat.


BŐVEBBEN


afrodiziákumok

Egyes ételek, például az eper, az osztriga vagy a csokoládé fogyasztása már önmagában is szexivé tesz, de vajon a vágyat is fokozzák? Kanadai kutatók igyekeztek kideríteni, hogy mi az igazság az afrodiziákumokkal kapcsolatban.


BŐVEBBEN


szex, szexuális vágy

Egy kettesben elköltött vacsorát nem csak a körítés: a gyertyafény és a halk zene tehet romantikussá, de a feltálalt ételek is. Ha jól választunk, a finom falatok felturbózhatják a szexuális vágyat, és elősegítik, hogy az este további része is jól sikerüljön. De pontosan melyek ezek a már-már afrodiziákumnak számító étkek? Lássunk egy csokorra valót belőlük.


BŐVEBBENTovábbi cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Vizi János
Szexológus, pszichiáter
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés