2024. Július 23. kedd

Tanulás, memória

tanulás

Ha egész évben vagy félévben elhanyagoltuk a tanulást, akkor jöhet a sokak számára ismerős tűzoltó módszer, mikor kb. 48 óra alatt magoljuk be az egész anyagot. A vizsga ilyenkor sikerülhet, de a tanultakból később már biztosan nem emlékszünk semmire.


BŐVEBBEN


alvás, tanulás
Fontos döntések meghozatala előtt az ősrégi tanács szerint ajánlatos egyet aludni. Egy kutatás szerint ugyanez érvényes a tanulásra is.
BŐVEBBEN


Szellem alkonya teaser

A demenciával, vagyis szellemi leépüléssel járó betegségek közül a legyakoribb az Alzheimer-kór, ami több területet érintő folyamatos állapotromlással jár, és a betegek végső esetben elveszítik az önellátásra való képességüket.


BŐVEBBEN


Számos nő kezd hormonterápiába a menopauza idején annak reményében, hogy a kezelés nem csak a hőhullámokat, de a menopauzával összefüggésbe hozható memória- és gondolkozási problémákat is megoldja. A University of Wisconsin School of Medicine and Public Health friss tanulmánya szerint ez azonban biztosan nem így van.
BŐVEBBEN


Egy a Journal of the Alzheimer's Association című lapban közzétett tanulmány arra hívja fel a figyelmet, hogy egy speciális étrend segítségével csökkenteni lehet az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét.
BŐVEBBEN


A kor előrehaladtával mindenki hajlamossá válik a memóriagondokra, de a férfiakat hamarabb sújtja – derül ki egy friss kutatásból, amely szerint a különbség hátterében a nemi hormonok működése húzódik meg.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Vizi János
Szexológus, pszichiáter
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés