2024. Július 23. kedd
Hideg kompresszió -  Alvás -  Teafilter pakolás  -  Szemkörnyékápolók

 Fogyókúrázóknak: Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

Tapasztalatunkat, hogy a téli hónapokban karikásabb, táskásabb a szemünk, felmérések is igazolják. Elsősorban a nőknek okoz problémát az ödémás szem, ami a téli, sápadt bőrrel együtt valóban rontja a megjelenést. Cikkünkben olyan jól bevált házi praktikákat gyűjtöttünk össze, melyekkel eredményesen halványíthatjuk a zavaró karikákat, táskákat.


Egy nők körében végzett felmérésből kiderült, hogy a hidegebb hónapokban kifejezetten sötétebbek voltak a szemek alatti karikák és táskák. A 27 és 60 év közötti nők 82 százalékánál jelentkezett a probléma, míg nyáron csak 38 százalékuknál. A táskák a természetes öregedési folyamat részeként jelentkeznek, mivel a szem körüli finom bőr és a szövetek veszítenek rugalmasságukból. A téli, sápadt bőr még jobban kihangsúlyozza a szem alatti táskákat, a kevés fény miatt gyorsabban leszünk fáradtak. Összességében a téli tükörkép mindig idősebb arcot mutat. A kutatás azt is megmutatta, hogy a nőket jobban zavarja a szem körüli sötét karikák öregítő hatása, mint a ráncoké.

Táskás szemek

Mit tehetünk házilag?

Hideg kompresszió

Tekerjünk be néhány jégkockát egy tiszta törülközőbe, és helyezzük fel óvatosan a szemünkre. A törülközőt vagy mosdókendőt hideg vízzel is megnedvesíthetjük, bár így gyakrabban szükséges cserélni, mivel a megfelelő hatás elérése érdekében 20 percig ideális borogatni a szemet.

Alvás

Az alváshiánytól a bőrünk sápadt lesz, ezáltal a sötét karikák feltűnőbbé válnak. Biztosítsunk hét-nyolc óra alvásidőt, hogy megakadályozzuk a karikás szem kialakulását. Az alvás minőségére is figyeljünk! Emeljük meg a fej alatt a párnát, ezzel megakadályozhatjuk, hogy folyadék gyűljön össze a szemkörnyéken, amitől a szem alatti terület duzzadttá válhat.

Teafilter pakolás

A tea koffeint és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek elősegítik a vérkeringést, zsugorítják az ereket és csökkentik a bőr alatti folyadékvisszatartást. Áztassunk két fekete vagy zöld tea filterét forró vízben öt percig. Hagyjuk kihűlni a hűtőszekrényben 15-20 percig, majd tegyük a teafiltert a csukott szemre. Az eltávolítás után öblítsük le a szemünket hideg vízzel.

------------------------------------------------------HIRDETÉS-------------------------------------------

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék:

38 800 Ft HELYETT 15 990 Ft!

Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetünk benne. Füst- és szagmentes!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szemkörnyékápolók

Ha vízhiány miatt jelennek meg a sötét karikák, akkor érdemes olyan szemránckrémet, szemkörnyékápolót választani, ami hidratáló hatású. Mivel a szem alatti terület és a szemhéj igen érzékeny, ezért kerüljük a hagyományos arckrémeket és testápolókat. Mindenképpen olyan kozmetikumot válasszunk, amelyik nem tartalmaz allergéneket, és klinikai tesztelésen esett át. Elsősorban a szem tolerancia és a hatóanyag hosszú távú hatását érdemes ellenőrizni.


Szerző: Tajnafői Éva
2022. 01. 03.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés