2024. Október 07. hétfő
Japán tudósok szerint a sushi egészségesebb, mint hinnénk, s maga a japán diéta összességében véve mindenki számára előnyös, mivel főszereplője a sok zöldség, gyümölcs, hal, hús és a teljes kiőrlésű kenyér tökéletes harmóniája.

Nem véletlenül válik egyre népszerűbbé a sushi, a tokiói Nemzeti Egészség- és Orvosi Központ szakemberei szerint ugyanis rendkívül egészséges finomságról van szó. Elsősorban a szív- és érrendszeri betegségek ellen véd, de fogyasztásával összességében véve nő a várható élettartam, és 15 százalékkal csökken a korai halál esélye. A japán kormány még 2005-ben adott ki kézikönyvet arról, hogy mely élelmiszerek számítanak a leginkább egészségesnek. A szakemberek étkezéssel és életmóddal kapcsolatos kérdőívet töltettek ki 36 624 férfivel és 42 920 nővel akiknek életkora 45 és 75 év körül alakult. Egyik résztvevőnek sem fordult elő a múltjában rákos megbetegedés, sztrók, szívbetegség vagy krónikus májbetegség, és mindannyiuk életét 15 éven keresztül követték a tudósok.

Hogyan fogyott 10 nő 194 centit fogyókúra nélkül?  

Kiderült, hogy azok a férfiak és a nők, akik a kormány egészséges étel-ajánlása szerint magas pontszámot értek el, 15 százalékkal alacsonyabb halandósági rátát mutattak 15 éven belül. Ez az alacsonyabb halandóság a legnagyobb részt a szív- és érrendszeri betegségek hiányának volt betudható. “A sushi ebben az étrendben fontos szerepet játszik. Bebizonyosodott, hogy minél több sushit fogyaszt valaki, annál egészségesebb marad hosszútávon” – összegezték a lényeget a szakemberek.


Forrás: Medipress
2016. 04. 09.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés