2021. Július 31. szombat

Fókuszban: A boldog párkapcsolat

hormonok
A szerelem érzéséért felelős hormonok 18 hónapig mutatnak emelkedett szintet agyunkban, ami a nagy szakítások után zuhanásszerűen csökkenni kezd. Hormonok azonban nem csupán a szerelemhez kellenek.
BŐVEBBEN


boldog házasság

A boldog, vagy legalábbis jó házasság számszerűsítésére vállalkozott egy brit felmérés, amely szerint havonta háromszor kell vendéglőbe menni, hetente kétszer mélyenszántót beszélgetni, évente kétszer pedig vakációzni – együtt.


BŐVEBBEN


szerelem, külső
A szerelem tényleg vak lehet, legalábbis ami a külsőt illeti. Egy kutatás szerint a férjek és feleségek sokkal vonzóbbnak látják életük párját, mint amilyenek azok valójában, és tudomást sem vesznek egymás olyan hátrányos vonásairól, mint például a horgas orr vagy a kidülledő pocak, mely másokat esetleg elriaszt.
BŐVEBBEN


A világ legidősebb házaspárja, a 85 éve összetartozó kínai Liu Fuben és felesége, Shi Jihui felfedték boldogságuk titkát: a feleségnek mindig igaza van.
BŐVEBBEN


szerelem, illat
Azt az állítást, hogy a szerelem kialakulásánál a belső értékek, a személyiségjegyek számítanak, el lehet felejteni: a jóindulatú feltételezést bizony megdöntötte a tudomány.
BŐVEBBEN


esküvői torta, poligámia
Rengetegen keresték már a hosszú élet titkát és vélték megtalálni a génekben, a táplálkozásban, a klímában; a poligámiát azonban eddig még senki sem vette figyelembe. Márpedig a legújabb kutatások szerint a több partnerrel élő férfiak tovább élnek.
BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés