2024. Július 18. csütörtök

Egyéb függőségek

szenvedélybetegség

Sokszor találkozunk olyanokkal, akik erejükön felül próbálnak segíteni a függőségben szenvedőn – eredménytelenül. Segítő és beteg végeláthatatlan játszmákba bonyolódik ilyenkor. Hol keresendők a függőség okai és merre a kiút?


BŐVEBBEN


májrombolók, alkohol

Sokan a végsőkig próbára teszik szervezetük tűrőképességét. Alkohol, kokain, heroin, nyugtatók, altatók. Pusztító élvezetek, amelyek elsősorban létfontosságú, páratlan szervünket, a májat támadják meg.


BŐVEBBEN
Csoki tea koffein teaser
Az amerikai Élelmiszer és Gyógyszerellenőrzési Hivatal (FDA) bejelentette, hogy alapos vizsgálatot végez a koffein egészségügyi hatásaival kapcsolatban. A koffein számos étrendi forrásban megtalálható, és egy nap folyamán a sok kis mennyiség összeadódik.
BŐVEBBEN


fogfehérítés, függőség
A fogfehérítés ma az egyik legnépszerűbb szépészeti beavatkozás, néhányan azonban mintha túlzásba vinnék. A szakértők „bleachorexiának” nevezték el azt a jelenséget, amikor valaki megszállottan jár fehérítő kezelésre.
BŐVEBBEN


szerencsejáték-függőség
Amerikai kutatók ikerpárok tanulmányozása során bebizonyították, hogy a szerencsejáték-függőség örökletes. A szenvedélybetegség a férfiaknál gyakoribbnak bizonyult.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Vizi János
Szexológus, pszichiáter
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés