2021. Október 25. hétfő
Egy amerikai kutatás szerint a mentolos cigaretta jóval népszerűbb bizonyos etnikai csoportok körében, ami azért ad okot az aggodalomra, mert erről a dohánytermékről jóval nehezebb leszokni, mint az ízesítetlenről.

A New Jersey-i Rákkutató Intézet és az UMDNJ Népegészségügyi Iskola az amerikai Nemzeti Rákkutató Intézet felmérésében úgy tapasztalták, hogy a mentolos cigaretta főleg a nők és a 18-24 év közötti fiatalok körében népszerű, ezen belül is leginkább az afroamerikaiak között, akiknek 71,8 százaléka szívja.

mentolos cigaretta

A legkevésbé a fehérek szeretik, 21 százalékban, míg a spanyol ajkúak összesen 28,1 százaléka részesíti előnyben, ám ők származási hely szerint nagy változatosságot mutatnak: a Puerto Rico-iak 62, a mexikóak 19,1, míg a többiek 26,5 százalékos arányban vásárolják.

Az American Journal of Preventive Medicine című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a mentolos cigaretta fogyasztói az átlagnál jóval nehezebben szoknak le a dohányzásról, és ez főleg igaz a feketékre és a Puerto Ricó-iakra.

„A mentolos íz bizonyíthatóan fokozza a függőséget, ezért érdemes lenne betiltani az ilyen termékeket” – fogalmaztak a kutatók. Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Tanács már gondolkozik a lépésen.


Forrás: Medipress
2011. 08. 27.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés